Brisbane, 24. lipnja 2018.

Hrvatska zajednica u Queenslandu svečano je obilježila Dan državnosti Republike Hrvatske

Hrvatska zajednica u Queenslandu je svečano obilježila Dan državnosti prigodnim programom u subotu, 23. lipnja te u nedjelju 24. lipnja 2018. godine.

U Hrvatskom sportskom centru Gold Coast održana je svečana večera u subotu s početkom u 19 sati. Nakon intoniranja himni goste je pozdravio gosp. Slavko Maletić, potpredsjednik kluba. Nazočnima su se obratili gosp. Ivan John Frkovic, član Savjeta Vlade za Hrvate u inozemstvu te gk Hrvoje Petrušić. Na kraju programa nastupila je najmlađa grupa Hrvatske folklorne skupine “Velebit” s pjesmama i plesovima iz Hrvatske. Goste je zabavljala grupa “Sto na sat” iz Sydneya.

Generalni konzul je nazočio Svetoj misi za Domovinu u nedjelju 24. lipnja u 9 ujutro u Hrvatskom katoličkom centru Bl. Alojzije Stepinac, Brisbane. Svetu misu predstavio je fra Davor Dominović koji je na kraju mise čestitao Dan državnosti, ujedno pozvavši gk da se kratko obrati vjernicima.

U podne je organiziran svečani ručak u Hrvatskom klubu Rocklea Brisbane. Program je vodila gospođa Renata Sekulić, predsjednica kluba. Uz  gk Petrušića te g.Frkovića, goste je pozdravio i gosp. David Jakić, predsjednik Australsko Hrvatske gospodarske komore iz Sydneya. Lijepo iznanađenje pripremila su djeca koja pohađaju Hrvatsku etničku školu subotom te su otpjevali pjesmu “Moja domovina” vođeni svojom učiteljicom Snježanom Perkić.

Središnji događaj obilježavanja Dana državnosti u Sydneyu održati će se 7.7. u Hrvatskom društvu Sydney u zajedničkoj organizaciji Kluba, cijele Hrvatske zajednice NSW i Generalnog konzulata RH u Sydneyu.